Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Éjjeli fények

Fontos az éjszakai fény

Tekintettel a modellek sokféleségére, az éjszakai lámpa kiválasztása meglehetősen nehéz feladat. Éjjeli világításra nem csak a gyermekek hálószobájában, de az egész lakásban szükség van.

A gyermek szobájában az éjszakai lámpa egyszerre több funkciót is ellát.

  • Segít a kis gyermekeknek a sötétségtől való félelem leküzdésében.
  • Éjszakai fényként, lágy és nem irritáló fényforrás jól jön, ha éjszaka be kell takarni a gyereket, vagy ellenőrizni kell őt alvás közben, úgy, hogy ne ébredjen fel.
  • A gyártók vicces állatok, felhők, csillagok formájában készítenek éjszakai lámpákat, amelyek tökéletesen illeszkednek a gyerekszoba hangulatához. Ezek az éjszakai lámpák dekorációként is megállják a helyüket.

 

  • A felnőttek hálószobájában az éjszakai fény akár háttérvilágításként is működhet.

 

Vegyük figyelembe, hogy a csecsemőket és a gyerekeket lefekvés előtt is negatívan befolyásolják a kék és fehér fények. Ezért az éjszakai fény kiválasztásánál a szakemberek a melegebb színeket ajánlják. Jól dokumentált az is, hogy a kék fénynek való kitettség is negatívan befolyásolhatja az alvás minőségét.

Mire kell figyelni az éjszakai lámpa kiválasztásakor?

Annak érdekében, hogy az éjjeli világítást a lehető legkényelmesebbé tegyük, fontos figyelembe venni néhány részletet a vásárlás során:

  • Az éjszakai fénynek homályos, szórt fényt kell nyújtania, amely bekapcsolva sem irritálja a szemet és nem zavarja az elalvást. Jó választás olyan éjszaki lámpa vásárlása, amelynél beállítható a fényerő.
  • Érdemes előnyben részesíteni a LED-izzókat , ezek kevésbé melegítenek, hosszabb ideig tartanak és nem utolsó sorban energiatakarékosak.
  • Hogy ne botorkáljunk a folyosón vagy a lépcsőn a megvilágításhoz szükséges az éjszakai fény. Jó választás a konnektorba csatlakoztatható modell.

Falra szerelhető éjszakai lámpát általában gyerekszobába, a nappaliba, és a folyosó éjjeli megvilágítására javasolják.

A kapcsolóval ellátott éjszakai lámpa ezeken a helyeken nem praktikus. Éjjeli világításnál jobb, ha a világítás automatikusan bekapcsol, ami lehetővé teszi a lámpa felszerelését bármilyen magasságba, még a nehezen elérhető helyekre is. Az ilyen éjszakai lámpák általában nem szabályozhatók, de stabil megvilágítást nyújtanak.

A lapos profilú éjszakai lámpa kiváló választás a nagy forgalmú területeken, például a folyosókon és a bejáratnál.

Éjszakai lámpa mozgásérzékelővel

A mozgásérzékelővel gyártott éjszakai lámpák több méter távolságból érzékelik a mozgást és automatikusan bekapcsolják a fényt. 

Alkonyat-érzékelős éjszakai fény

Az alkonyatérzékelős éjszakai lámpa a környezeti fény szintjére reagál, alkonyatkor az érzékelő bekapcsolja a lámpát. Ügyeljünk arra, hogy olyan modellt válasszunk, amelynél be tudjuk állítani a készülék érzékelőjét. Fontos, hogy csak akkor lépjen működésbe az éjjeli világítás, ha teljesen sötét van, ezzel meghosszabbítjuk az izzó és az elemek üzemidejét.

Ne feledjük, hogy az éjszakai lámpa a sötétség enyhe eloszlatásának és a helyiségben való eligazodásnak az eszköze. Az éjszakai fény túl erős és telített fénye káros lehet az egészségre.

Tovább