Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Kerítések, szegélyek

 

Szépítsük kertünket gyepszegéllyel és virágágyás szegéllyel

A kertépítésben az utolsó simítás a pázsit és a virágágyak széleinek rendezése.

Függetlenül attól, hogy zöldség- vagy virágágyásról van szó, virágágyás szegély nem csak szép, hanem nagyon praktikus funkciókkal is rendelkezik. Megakadályozza a gyomok behatolását az ágyásokba, és határt képez az évelő növények számára. Rendet és szerkezetet ad a kertnek.

Szerencsére gyepszegélyek készen megvásárolhatók és számos olyan kialakításban és stílusban kaphatók, amelyek diszkréten beolvadnak a környezetbe.

Milyen gyepszegélyt válasszunk?

Megkönnyítheti a választást, ha először azt döntjük el, hogy melyik szegélystílus szimpatikus számunkra, majd az anyag típusára szűkítjük a keresést.

A szegélyanyagok kiválasztásakor vegyük figyelembe annak árát, tartósságát, mennyire illeszkedik a környezethez, és mennyire könnyű felszerelni és karbantartani. Különböző anyagok közül választhatunk, például természetes kő, műanyag, kavics, fém, beton térkő, vagy tégla.

Műanyag szegélyek

Mivel a műanyag virágágyás szegély rugalmas, könnyen illeszthető az ágyáshoz, vagy a kerti úthoz. Különböző vastagságúak, minél nehezebb a műanyag gyepszegély, annál erősebb, és kevésbé valószínű, hogy idővel elveszíti alakját.

Ha szeretjük a tégla kinézetét

Műanyagból készült tégla látszatát keltő virágágyás szegélyek ideálisak az ágyásba ültetett virágok kiemelésére. Talajtakaró használatával a tarka virágok szépsége nagyszerűen megmutatkozik.

A kerti utat övező gyepszegélynek is jól mutat a tégla mintájú műanyag virágágyás szegély, akár különböző színűekkel is variálhatjuk. A műanyag virágágyás szegélyeket könnyű lerakni, formalitást árasztanak, letisztult megjelenésűek.

Élénk virágokat ültethetünk fatörzs köré is. Szükségük van azonban gyepszegélyre, hogy a virágok valódi színe kitűnjön a fűből.

Természetes megjelenés: a fa

Remek ötlet a fából készült virágágyás szegély egyszerű megjelenésével minden kerti stílushoz ajánlható. Természetességük miatt tökéletesen beleolvadnak a környezetbe, és időtállóak. Vásárolhatunk kezelt vagy kezeletlen fából gyártott virágágyás szegélyt, de a kezeletlen fa sokkal gyorsabban tönkre mehet, ezért gyakran cserélni kell. A kezeletlen fa azonban nem káros a környezetre és gazdagítja a talajt.

De nem mindegy az sem, hogy a kert melyik részére tesszük a gyepszegélyt.

Például, ha a kertnek arra a részére szánjuk, ahol sok eső éri, a fából készült virágágyás szegély valószínűleg elég hamar megvetemedik. Ha állandó és erős napsütésnek van kitéve a terület, a műanyag gyepszegély gyorsan elveszíthet eredeti színét.

Egy másik fontos szempont, amit figyelembe kell vennünk, otthonunk stílusa.

Bármelyik gyepszegélyt is választjuk, a moderntől a klasszikusig, a virágágyás szegélyek a weboldalon minden stílushoz megtalálhatjuk a kertünkhöz illőt.

Tovább