Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Blog

Díszítsünk műbukszussal!

2022.03.09 11:46
Díszítsünk műbukszussal!

Gyönyörű örökzöld a bukszus – mókásabb nevén a puszpáng–, de az igazi nagyon lassan növekszik. Egy kis hozzáértéssel szinte bármilyen formára vágható, csodálatos dekorációs növény.

A bukszussal törődni kell!

Bizonyos körülmények között a valódi bukszus levelei a fagy hatására csúnyán elszíneződnek. Ugyanez vonatkozik néha az erős napfényre is. Ha helytelenül vágják, az igazi bukszus formája szinte helyrehozhatatlan. A betegségek és a kártevők is képesek kegyetlenül elbánni a növénnyel.

Az igazi bukszus tartósan csak kültéri használatra alkalmas

A műbukszusok viszont, egyaránt alkalmasak beltéri és kültéri dekorációra, kisebb példányokkal díszíthetünk tálakat, üvegedényeket, virágtartókat és díszedényeket is.

A műbukszus nem igényel karbantartást és nem igényel metszést. 

A műbukszus egész évben megőrzi színét és nem kell formára vágni. Nem beszélve arról, hogy biztosan nem telepszenek meg rajta olyan kártevők, amelyek átterjedhetnek más növényekre.

A műbukszus sokféle változatban kapható a kereskedelemben. Választhatunk bukszus gömböket, piramisokat és bokrokat. A műbukszus levelei textilszálakból nem reprodukálhatók megfelelően, ezért elsősorban műanyagból készülnek. 

A műbukszus időjárásálló, ezért egész évben alkalmas kültéri használatra.

A műbukszus másik előnye, hogy nem igényel napfényt, és képes megbirkózni a hőmérséklet-ingadozásokkal, ezért bármilyen környezet dekorációjaként használhatjuk. Így élethű növényeket tehetünk olyan helyekre, ahová általában nem lehet elő növényeket elhelyezni. 

A bukszus gömb dekorációt általában a bejárathoz helyezzük el, ahol formás díszként szolgál, mely hangulatos és zöld fogadtatásban részesíti vendégeinket, de a terasz vagy a kert bármely sarkában is nagyon jól mutatnak.