Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Cseregarancia   -   Több, mint 10.000 elégedett vásárló  -   10/9,9-es értékelés

Blog

Hogyan lehet gyönyörű virágágyásunk?

2022.04.11 12:50
Hogyan lehet gyönyörű virágágyásunk?

Mivel tagadhatatlanul itt a tavasz, már most el kell gondolkodnunk azon, hogy hol legyenek kertünkben a virágágyások. Tervezésnél ne feledjük kiszámolni, hogy mennyi virágágyás szegélyre lesz szükségünk és arra is, hogy időben megvásároljuk. 

Ilyenkor még van esélyünk akciós árakon hozzájutnunk virágágyás szegélyekhez.

Manapság sokféle módon lehet megtervezni az útszegélyeket, a virágágyásokat és nem utolsósorban a gyepszegélyeket is.

A virágágyás szegélyek és a gyepszegélyek különböző anyagai elegáns kerttervet biztosítanak.

Függetlenül attól, hogy zöldség- vagy virágágyásról van szó, a virágágyás szegély nem csak szép, hanem nagyon praktikus funkciókkal is rendelkezik. Megakadályozza a gyomok bejutását az ágyásokba, és határt képez az évelő növények számára. Rendet és szerkezetet ad a kertnek.

Műanyag virágágyás szegélyek

A műanyag virágágyás szegélyek időjárás- és UV-állóak, nedvességállóak és nem igényelnek különösebb gondozást. Sokáig szépek maradnak. A műanyag szinte elpusztíthatatlan, ezért nagyon tartós. Mégis sokan inkább a fa virágágyás szegélyek mellett döntenek, és ami igaz az igaz, a fa természetes anyag, tökéletesen képes beleolvadni a kertbe. Fontos azonban, hogy a fa virágágyás szegélyt le kell kezelni felállítás előtt, védeni kell az időjárás hatásaitól.

Műanyag gyepszegély

A műanyag gyepszegélyek különböző színűek és formájúak, ami különösen sokoldalúvá teszi felhasználhatóságukat. Mivel lágyak és rugalmasak egy kis árkot kell készíteni a lefektetéshez. Fontos figyelni a megfelelő mélységre, hogy a gyepszegély magassága megegyezzen agyep  magasságával annak érdekében, hogy később zavartalanul tudjuk nyírni gyepünket.

Műanyag gyepszegély vásárlásakor ügyeljünk a minőségre. A gyenge minőségű anyagból készült gyepszegélyek könnyen eltörnek és darabjaik szétszóródnak a kertben.

Milyen gyepszegélyt vásároljunk?

Minden típusú gyepszegélynek megvannak a maga előnyei és hátrányai.  A döntésnél saját ízlésünket és pénztárcánk lehetőségét kell csak figyelembe vennünk.